Робот Прахосмукачка – Избор, Цени и Намаления

Виж Всички Роботи Прахосмукачки на Промоция

През последните няколко години, роботите прахосмукачки си пробиват все по-голям път в домакинството и делът им на продажби не спира да расте. Причината разбира се не е случайна и тя е само една – удобството.

Мечтата на всяка домакиня е някой да изчисти вместо нея, а какво по-добре от това, някой да изчисти докато сте на работа и когато се приберете вкъщи и събуете децата – белите им чорапи да останат бели? Като разбира се под чистене имам предвид, почистване на прах, косми от домашни любимци, трохи и дребни мръсотии – купува те си малък уред за почистване а не домашна прислужница.

Каква прахосмукачка робот да изберете?

Вижте над 250 модела Прахосмукачки Робот

Както със всяка техника на пазара има скъпи, евтини и имитационни продукти, последните, вкарани от Китай ще може да намерите и на цени под 100 лв, но моята препоръка е просто да отидете на скъп ресторант – пак ще останете без 100те си лева, но поне ще останете с добър привкус!

Цената на роботие прахосмукачки зависи от няколко неща – функционалността им, мощност на засмукване, изддръжливост на батерията и разбира се от това как се справят с препядствията.

В момента има прахосмукачки роботи, които освен че чистят имат и функция моп, могат да преодоляват неравности до 2 сантиметра, оборудвани са с издръжлива батерия и умен алгоритъм, който ще върне прахосмукачката обратно на зарядната станция, когато батерията и намалее, ще зареди прахосмукачката и тя ще продължи с чистенето.

Друга функция, която трябва да се уверите, че прахосмукачката Ви има е възможността за въвеждане на график за почистваене, по този начин няма да имате никакво съприкосновение с уреда, с изключение на необходимостта да изхвърлите контейнера с боклук.

Повечето прахосмукачки роботи имат приложение, което инсталирате на телефона си и могат да бъдат контролирани от него. Разбира се трябва да бъдат свързани и към домашния ви Wi-fi.

Каква Марка да Избера?

Без да имам претенциите да правя класация, ще изредя по-популярните марки прахосмукачки роботи, заедно с връзка към популярни модели:

Xiaomi

Популярни серии от марката са: Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop, Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner, Xiaomi Roborock.

Виж Всички Прахосмукачки Робот Xiaomi

Roborock

Популярни модели: Roborock 3, 5, Roborock Cleaner S5, S6, S6 MaxV

Виж Всички Прахосмукачки Робот Roborock

iRobot

Най-популярна е серията iRobot Roomba – 695, 974, 974, най-добрия модел към момента е iAdapt.

Виж Всички Прахосмукачки Робот iRobot

Philips

Най-популярните модели са Smart Pro Active и SpartPro Compact.

Виж Всички Прахосмукачки Робот Philips

Miele

Популярни серии са Miele Scout и Miele RX.

Виж Всички Прахосмукачки Робот Miele