Next – Намаления, Магазини и Информация

Next е британски многонационален търговец на дрехи, обувки и продукти за дома. Седалището му е в Ендерби, Лестършир. Той има около 700 магазина, от които около 500 са в Обединеното кралство и около 200 в цяла Европа, Азия и Близкия изток. Той се нарежда, сред най-големите търговци на облекло в Обединеното кралство, като изпревари Marks & Spencer в началото на 2012 г. и 2014 г. Next е регистриран на Лондонската фондова борса и е съставна част на индекса FTSE 100.

Оторизирани Онлайн Магазини Предлагащи марката Next

Next във Fashion Days
Next в eMAG

История на бранда Next

Компанията Next е основана от Джоузеф Хепуърт в Лийдс, през 1864 г. Той работи като шивач под името Джоузеф Хепуърт и син. Първоначално Хепуърт е бил в партньорство с Джеймс Родос, но то е прекратено през 1872 г.

Само по себе си Hepworth бързо разширява компанията, превръщайки се в пионер за развитието на вериги магазини във Великобритания. До 1884 г. компанията има 100 търговски обекта.

През голяма част от своята история Hepworth е предимно на пазара с готови за носене костюми. През 1963 г. компанията въвежда знаменития дизайнер Savile Row Hardy Amies, за да съживи колекцията си от готови за носене костюми.

Kendall’s и Next

През 1981 г. компанията купува Kendall and Sons, търговец на дрехи за дамско облекло за 1,75 милиона британски лири от конгломерата на дребно Combined English Store. Това дава на Хепуърт над 600 магазина в британските висши улици.

Намерението им е да преустроят магазините на Kendall като верига магазини за дамски дрехи, за да допълни Hepworth като верига магазини за мъжки дрехи. Дизайнерът Теренс Конран, който е и председател на Хепуърт по това време, наема Джордж Дейвис да работи в Кендъл.

Концепцията на Дейвис е да създаде нова верига, наречена Next, първоначално чрез преобразуване на магазините на Kendall. Първите вериги магазини отварят на 12 февруари 1982 г., като преобразуването на Kendall завършва до края на 1983 г.

Клон на Next, показва старите лога на Oxford Street в Лондон, през 2005 г.

Назначен за главен изпълнителен директор през 1984 г., след това Дейвис преобразува 50 магазина на Хепуърт във формат Next, разширявайки едновременно общия облик на концепцията, за да покрие мъжкото облекло. Това позволява развитието на мини универсални бутици, които да продават дамски и мъжки дрехи. Към това се добавя и въвеждането на Next интериори за магазини, които се смятали за „правилните демографски области“. През 1986 г. Дейвис премества седалището на групата от Лийдс в Лестър, за да е по-близо до основните производители на облекла, а името на компанията е променено на Next plc.

През 1987 г. се разширява, за да представи Next детски дрехи, след това Davies показва и Next Directory.

До 1988 г.,  Next претърпява трус, който за малко да я отведе на ръба на фалита.

През октомври 1988 г. Next продава 433 бижутерийни магазина в Обединеното кралство, които основно се търгуват под марките Salisburys и Zales, на Ratners Group за 232 милиона щатски долара.

Компанията закупува младежката марка Lipsy през 2008 г. През есента на 2009 г. пуска онлайн каталог за САЩ, предлагащ дрехи, обувки и аксесоари за жени, мъже и деца.

Цените на Next в Ирландия предизвикват критики в 2009 г., когато компанията е един от четиримата търговци на дребно, обвинени в невъзможност да предостави спестявания от валутен курс на купувачите в републиката.

През юли 2010 г. разследване на BBC установява, че Next е нарушил Правилата за защита на потребителите (продажба от разстояние) 2000, като фактурира клиентите за разходите за доставка, дори ако стоките са върнати в рамките на седем работни дни. Говорител на Next признал, че това е било така и обещал да съобрази нещата и да изравни до август 2010 г.

През 2014 г. Next започва локализирани трансгранични продажби за Украйна.

Next има три основни канала: Next Retail, верига от 550+ клона на дребно в Обединеното кралство; Next Directory, каталог за пазаруване на дома и Уебсайт с повече от 3 милиона активни клиенти и Next International, със 180+ международни магазини. Другите й бизнеси включват Next Sourcing за собствени продукти на марката; Lipsy, която проектира и продава собствени маркови модни продукти за по-млади жени, чрез канали на едро, дребно и уебсайт.

През септември 2018 г. се съсредоточава, върху дистрибуцията на продукти във физическите магазини и онлайн магазин в Република Ирландия, но в същото време не спира да се разраства и из Европа. Сред новите страни, където има реални магазини е и Германия.

Лого и маркетинг NEXT

Логото на NEXT е използвано от 1991 до 2007 г.

До около 1991 г. брандът използва долен шрифт Courier-style в черно на бял фон за логото си. Това е заменено главно с NEXT лого в лицето в стил римски – сериф. Има и някои вариации на това, като логото с всяка буква NEXT е в отделен квадрат, а в някои магазини през 2005/2006 г. има логото Next на различен син и черен фон с надпис „X“ на тях, за разлика от черен фон. Наред с това, по време на използването на логото са възникнали някои вариации в шрифта – включително подобни шрифтове, които имат серифи, разположени над „T“ напречната греда, подобно на Garamond и други, които имат повече общо с Times New Roman. През 2007 г. новата следваща логото е въведено, въпреки че предишното лого продължава да се използва до изчерпване на запасите.

Следващото облекло често се позовава на произхода на компанията през 1982 г. с използването на „82“ или „1982“ като дизайнерска функция на дрехи във всички гами.

Преди 2007 г. се рекламира само непосредствено преди продажба, обикновено чрез кратки телевизионни реклами и във вестници. През 2007 г. след „разочароващото“ падане със 7,2% за подобни продажби, компанията обявява, че инвестира“ 17 милиона британски лири, през следващите три години, за да съживи съществуващите си магазини в предлагане на продукти“ + допълнителни 10 милиона паунда за маркетинг.

През септември 2007 г., за да отбележи 25-годишния си юбилей, Next стартира първата си телевизионна кампания от дванадесет години, наречена „Али Партито“ с песента „Изведнъж виждам “ и с участието на бразилския супер модел Алесандра Амбросио. Всички допълнителни актьори са служители на Next. Втората реклама на марката е с участието на Ambrosio. Тя е излъчена през ноември 2007 г., а песните се изпълняват по време на кампанията.

Рекламата е режисирана от Бен Уотс и заснета по бреговете на река Сена. Публично е показана през септември 2010 г., за да отразява в стила на парижкия шик на сезона. Това е озвучено от „Съобщение до теб, Руди“ на The Specials и в него участва бразилския модел Емануела де Паула и испанския актьор Йон Кортаджарена.

Днес пазаруването в NEXT е възможно за всеки по категории. Дори онлайн може да откриете дамско, мъжко, детско във всякакъв стил – спортен, ежедневен или класически.

Пазарувайте свободно и със стил от НЕКСТ!

Магазини на Next

София

Next Children
Парк Център София
София
087 654 3209
Работно Време: от 10:00 до 22:00

Next Children SSRM
София Ринг мол
София
089 700 0878
Работно Време: от 10:00 до 22:00

Next Children
Мол ъф София
София
089 701 2202
Работно Време: от 10:00 до 22:00

Некст чилдрен
София Ринг мол
София
087 900 0878
Работно Време: от 10:00 до 22:00

Онлайн Магазини Предлагащи марката Next

Next във Fashion Days
Next в eMAG

Добави Коментари:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *